fbpx
Cum păstrăm lâna și cașmirul imaculate?

Lâna și cașmirul dar și mătasea sunt materiale destul de prietenoase dar necesită o ingrijire mult mai meticuloasă.De ce? Pentru că sunt țesături delicate și pretențioase, dar care arată minunat în orice ținută de zi sau de seară.

Lâna fiind un produs textil destul de renumit și recunoscut în decursul anilor, devine din ce în ce mai popular în zilele noastre fiind un material călduros.

Dacă vorbim despre materiale asemănătoare ar fi, cașmirul, considerat o lână de lux pentru multe dintre iubitoarele caselor de modă. Puloverele din cașmir, de exemplu, nu au doar o textură foarte fină, ci sunt și cu mult mai călduroase decât cele din lână obișnuită, de oaie.

Pe de altă parte, mătasea este foarte fină, fluidă, nu ține de cald, dar arată minunat în combinație cu cașmirul. 

Oare ce au în comun aceste materiale? Trebuie să le acordăm cât mai timp pentru a le cosmetiza și pentru a ne bucura de ele cât mai mult timp posibil.

Cum spălăm corect materialele delicate? Care este temperatura propice pentru a spala lâna și cașmirul?

Davex Wool vă recomandă o temperatura de 30 de grade a apei pentru spalarea acestor materiale delicate, deoarece există posibilitatea ca ele să intre la apă. Aveți grijă și la frecarea sau stroacerea acestora deoarece din nou se pot afecta destul de mult materialele. Așadar, optează pentru un program delicat de spălare și alege întotdeauna un detergent specific acestor materiale delicate, inclusiv pentru matase.

Alegerea detergenților pentru țesături delicate?!

Cum este mătasea sau satinul, lâna și cașmirul au nevoie de detergenți cu efect de regenerare și împrospătare a elasticității. Astfel recomandăm detergemți din gama Wool & Silk, care au ca rol de a repara fibrele ți de le îmbunătății elasticitatea lor. Astfel, hainele tale preferate din lână și cașmir nu se vor mai deforma datorită spălării la mașina, iar riscul de “a intra la apă” dispare.

Cum uscăm corect hainele din aceste materiale?

Dacă alegem să utilizăm mașina de splălat, atunci după finalizarea unui program special pentru astfel de materiale, trebuie să îndepărtăm excesul de apă, totul cu ajutorul unui prosop ce se presează ușor pe țesătură. Apoi, le punem la uscat pe un suport doar să avem grijă ca ele să nu atârne. Recomandabil este ca aceste materiale să se usuce în aer liber, pentru o prospețime de durată.

CART