fbpx
Recomandarea noastră pentru sezonul rece!

Recomandarea noastră pentru sezonul rece!

Bine ati poposit pe blogul Davex Wool, locul unde veti gasi nu doar informatii practice despre lana merinos si produsele noastre, ci si lucruri interesante si deopotriva amuzante din “universul lanos”. Noi suntem Diana, Cristi,  Alex si David, echipa de fier a unui vis, mai deunazi, devenit astazi realitate.

Majoritatea părinților în sezonul rece se grăbesc să își înfofolească copilașii cu cât mai multe haine și cât mai groase. De acest lucru profită din plin magazinele comerciale, lipsa de informare a unora dintre ei, scot pe piață haine cu statutul de îmbrăcăminte de sezon. Dacă totul ar fi mai selectiv atunci putem observa pe eticheta hainelor ce materiale au fost folosite și dacă sunt de calitate. Cel mai important este ca atunci când achiziționăm o haină pentru copilași, să avem în vedere calitatea materialelor și dacă ele țin cald în zilele geroase de iarnă. Schimbul de temperatură, textura, modul de fabricare și realizarea lor cu materialele corecte.

Recomandarea noastră pentru dumneavoastră

Cel mai interesant material, testat dar și recomandat de către noi este lâna merinos, una dintre cele mai fine și cele mai plăcute fibre la atingere. Un material delicat, dornic să vă țină în permanență copilașii într-o cochilie protectoare.

Avantajele lânii merinos pentru fabricarea hainelor

 1. Ajută pielea să respire. Hainele fabricate din lână merino sunt perfecte pentru a fi purtate direct pe piele, pe sub îmbrăcămintea specială de apă, vânt sau frig. Firele de lână merino au capacitatea de a absorbi o cantitate foarte mare de vapori de umiditate, pe care îi transferă cu ușurință prin evaporare în aer, lăsând astfel pielea să respire așa cum trebuie;
 2. Echilibrează temperatura corpului. Lâna merino reprezintă stratul ideal de îmbrăcăminte de care are nevoie orice copil, pentru a-i fi cald iarna, fără a se supraîncălzi. Ceea ce o face și mai fascinantă la capitolul temperatură este că poate fi purtată și vara, pentru că în sezonul cald lâna merino oferă un efect de răcorire;
 3. Este plăcută la atingere. Datorită conținutului de keratină (substanță care se află și în corpul nostru și care asigură strălucirea părului) dar și a fibrei extrem de subțiri, lâna merino este cea mai plăcută la atingere îmbrăcăminte în materie de haine care intră în contact direct cu pielea;
 4. Absoarbe umezeala. Lâna poate stoca picături de apă până la 35% din greutatea ei, fără a da senzația de umezeală. Chiar dacă mai există pe piață materiale impermeabile și care respiră, niciunul nu asigură, pe lângă cele două caracteristici, și absorbția de umezeală, așa cum o face lâna merino;
 5. Respinge apa. După cum bine știi, stă în natura lânii de oaie să respingă apa, pentru a păstra impermeabilitatea pielii. Această caracteristică a lânii este păstrată și în fibrele hainelor făcute din merino, ceea ce asigură ținerea la distanță a apei de hainele copilului;
 6. Ține la distanță mirosurile neplăcute. Datorită structurii solzoase de tip acoperiș și a lanolinei din interior, lâna merino previne apariția și dezvoltarea bacteriilor. Practic, lâna merino împiedică apariția microbilor dătători de mirosuri neplăcute și păstrează, astfel, o piele proaspătă și curată;
 7. Ține cald și când e udă. Datorită proprietăților sale unice, lâna merino îi va ține copilului de cald chiar și atunci când este complet udă, fiind astfel alegerea perfectă atunci când vrei să reduci la minimum riscul de hipotermie;
 8. E ușor de întreținut. Fiecare articol de îmbrăcăminte din merino vine la pachet cu instrucțiuni de întreținere. Dar, în general, hainele din merino au o capacitate puternică de auto-curățare, motiv pentru care necesită doar o aerisire adecvată. Atunci când trebuie spălată, lâna merino nu trebuie să intre în contact cu balsamuri sau detergenți nepotriviți, pentru a nu i se pierde din proprietăți;
 9. Elastică. Lâna merino constituie materialul perfect pentru a se adapta corpului copiilor, în orice situație. Este elastică, se adaptează formei corpului, crește gradul de mobilitate și rămâne la forma inițială. În plus, vine și în ajutorul părinților, deoarece nu se șifonează și nu face cute;
 10. Ignifugă și anti-statică. Știai că lâna este singurul tip de fibră care rezistă în mod natural la foc? Hainele din lână merino sunt mai puțin predispuse la a lua foc și nu riscă să se lipească de piele. De asemenea, are și proprietăți anti-statice;
 11. Cu beneficii pentru organism. Lâna merino este hipoalergenică, oferă protecție împotriva razelor solare, diminuează durerile musculare și asigură protecția termică de care are nevoie orice copil, mai ales în sezonul rece;
 12. Eco friendly. Lâna merino este un produs ecologic, natural, regenerabil și biodegradabil. Ea provine de la oile merinos, care cresc de altfel și în România. Acestea sunt tunse o dată sau de două ori pe an, așadar lâna lor crește din nou în mod natural, fără a aduce efecte negative mediului sau sănătății.

Produsele noastre sunt dedicate copiilor liberi, bebelusilor cu a lor piele delicata, si promit distractie si gentilete maxima. Certificate dupa cele mai inalte standarde, ne straduim sa va oferim o gama diversificata atat din punct de vedere practic, cat si ca design. Unde mai pui ca, inainte de a fi lansate, hainutele Davex Wool sunt greu incercate si testate de cei doi nazdravani ai familiei?!

Va asteptam si pe voi sa le testati si ne spuneti cat de tare s-au distrat copiii in merinos. Feedback-ul vostru este esential pentru noi, pentru ca nu ne dorim decat mamici, tatici si pitici fericiti. In plus, va asteptam pe pagina de Facebook, ca sa ne cunoastem mai bine, sa povestim, sa va aflam preferintele, sugestiile, impresiile.

Calitatea produselor Davex Wool – pentru cei mici și cei mari!

Calitatea produselor Davex Wool – pentru cei mici și cei mari!

Curiozitatea multora a fost și este legată de hainele de lână. De aici a pornit și Davex Wool, ne-am gandit în momentul când au apărut pe lume micuții noștrii, să le oferim haine de calitate, din lână, in, bumbac organic, ca în vremurile bunicilor noștrii. Mai ține-ți minte puloverele, șosetele, bluzele, împletite de bunicile voastre? Davex Wool asta face, vă oferă produse de calitate pentru cei mici dar pe viitor și pentru cei mari.

Cel mai bun tip de lână este merinos, provenit de la o specie de oi care are fibrele foarte subțiri și moi, astfel hainele sunt comode, lejere și usșoare. Putem spune că produsele Davex Wool oferă o elasticitate de peste 80%, adaptându-se formelor corpului, având o textură pufoasă, aerisită, foarte comodă la purtare, rezistenă mecanică puțin mai scăzută.

Gândiți-vă că iarna scăpați de grijile în care vă puneți problema că cei mici vor resimții frigul, straturile de lână fiind foarte bine compactate, oferă o izolare completă a corpului, păstrând constantă temperatura.

Lâna merinos reține căldura dar în același timp este foarte respirabil acesta considerându-l un avantaj venit pentru noi toți dar și pentru cei mici, în cele mai friguroase luni. Dacă acorzi atenția necesară poți pune pe cel mic și o pereche de colanți care să îl facă paractic izolat 99%, ca un adevărat luptător viking. Garantăm că nu o să danseze pentru că materialele nu gâdilă, nu înțeapă și nici nu o să îl jeneze.

Davex Wool vă oferă cele mai bune produse și cea mai bună calitate, iar dacă hainele achiziționate de la noi, sunt îngrijite adecvat, rezită mult timp și sunt la fel de calitative și peste ani și ani, mult mai eficiente decât cele sintetice, având proprietăți care nu se degradează în timp. Lâna merinos este un material foarte funcțional și dinamic care se comportă bine, arată bine și mai ales ține de cald. Putem spune că un tricou de lână nu ar arăta caraghios nici pe cei mari, dar totul depinde de gusturile noastre.

Bine ati poposit pe blogul Davex Wool, locul unde veti gasi nu doar informatii practice despre lana merinos si produsele noastre, ci si lucruri interesante si deopotriva amuzante din “universul lanos”. Noi suntem Diana, Cristi,  Alex si David, echipa de fier a unui vis, mai deunazi, devenit astazi realitate.

Iubirea fata de lana merinos ne-a adus aici, in fata voastra, ca cei dintai sustinatori ai utilizarii resurselor naturii, indiferent ca este vorba de haine, hrana sau, de ce nu, energie electrica regenerabila.

 Credem cu tarie ca fiecare dintre noi poarta responsabilitatea unui Pamant mai “curat”, iar fibrele merinos fac parte din acest demers personal al familiei noastre de a ne intoarce pe cat posibil la origini.

Produsele noastre sunt dedicate copiilor liberi, bebelusilor cu a lor piele delicata, si promit distractie si gentilete maxima. Certificate dupa cele mai inalte standarde, ne straduim sa va oferim o gama diversificata atat din punct de vedere practic, cat si ca design. Unde mai pui ca, inainte de a fi lansate, hainutele Davex Wool sunt greu incercate si testate de cei doi nazdravani ai familiei?!

Va asteptam si pe voi sa le testati si ne spuneti cat de tare s-au distrat copiii in merinos. Feedback-ul vostru este esential pentru noi, pentru ca nu ne dorim decat mamici, tatici si pitici fericiti. In plus, va asteptam pe pagina de Facebook, ca sa ne cunoastem mai bine, sa povestim, sa va aflam preferintele, sugestiile, impresiile.

Iar daca nu v-ati convins inca de “superputerile” lanii merinos, stati aproape! Urmeaza o serie de articole de-a dreptul revelatoare!

Stay tuned, merino lovers!

Cum păstrăm lâna și cașmirul imaculate?

Cum păstrăm lâna și cașmirul imaculate?

Lâna și cașmirul dar și mătasea sunt materiale destul de prietenoase dar necesită o ingrijire mult mai meticuloasă.De ce? Pentru că sunt țesături delicate și pretențioase, dar care arată minunat în orice ținută de zi sau de seară.

Lâna fiind un produs textil destul de renumit și recunoscut în decursul anilor, devine din ce în ce mai popular în zilele noastre fiind un material călduros.

Dacă vorbim despre materiale asemănătoare ar fi, cașmirul, considerat o lână de lux pentru multe dintre iubitoarele caselor de modă. Puloverele din cașmir, de exemplu, nu au doar o textură foarte fină, ci sunt și cu mult mai călduroase decât cele din lână obișnuită, de oaie.

Pe de altă parte, mătasea este foarte fină, fluidă, nu ține de cald, dar arată minunat în combinație cu cașmirul. 

Oare ce au în comun aceste materiale? Trebuie să le acordăm cât mai timp pentru a le cosmetiza și pentru a ne bucura de ele cât mai mult timp posibil.

Cum spălăm corect materialele delicate? Care este temperatura propice pentru a spala lâna și cașmirul?

Davex Wool vă recomandă o temperatura de 30 de grade a apei pentru spalarea acestor materiale delicate, deoarece există posibilitatea ca ele să intre la apă. Aveți grijă și la frecarea sau stroacerea acestora deoarece din nou se pot afecta destul de mult materialele. Așadar, optează pentru un program delicat de spălare și alege întotdeauna un detergent specific acestor materiale delicate, inclusiv pentru matase.

Alegerea detergenților pentru țesături delicate?!

Cum este mătasea sau satinul, lâna și cașmirul au nevoie de detergenți cu efect de regenerare și împrospătare a elasticității. Astfel recomandăm detergemți din gama Wool & Silk, care au ca rol de a repara fibrele ți de le îmbunătății elasticitatea lor. Astfel, hainele tale preferate din lână și cașmir nu se vor mai deforma datorită spălării la mașina, iar riscul de “a intra la apă” dispare.

Cum uscăm corect hainele din aceste materiale?

Dacă alegem să utilizăm mașina de splălat, atunci după finalizarea unui program special pentru astfel de materiale, trebuie să îndepărtăm excesul de apă, totul cu ajutorul unui prosop ce se presează ușor pe țesătură. Apoi, le punem la uscat pe un suport doar să avem grijă ca ele să nu atârne. Recomandabil este ca aceste materiale să se usuce în aer liber, pentru o prospețime de durată.

Davex Wool va ureaza, bine ati venit pe platforma noastra.

Davex Wool va ureaza, bine ati venit pe platforma noastra.

Bine ati venit, bine ne-am gasit!

 

Bine ati poposit pe blogul Davex Wool, locul unde veti gasi nu doar informatii practice despre lana merinos si produsele noastre, ci si lucruri interesante si deopotriva amuzante din “universul lanos”. Noi suntem Diana, Cristi,  Alex si David, echipa de fier a unui vis, mai deunazi, devenit astazi realitate.

Iubirea fata de lana merinos ne-a adus aici, in fata voastra, ca cei dintai sustinatori ai utilizarii resurselor naturii, indiferent ca este vorba de haine, hrana sau, de ce nu, energie electrica regenerabila ☺ Credem cu tarie ca fiecare dintre noi poarta responsabilitatea unui Pamant mai “curat”, iar fibrele merinos fac parte din acest demers personal al familiei noastre de a ne intoarce pe cat posibil la origini.

Produsele noastre sunt dedicate copiilor liberi, bebelusilor cu a lor piele delicata, si promit distractie si gentilete maxima. Certificate dupa cele mai inalte standarde, ne straduim sa va oferim o gama diversificata atat din punct de vedere practic, cat si ca design. Unde mai pui ca, inainte de a fi lansate, hainutele Davex Wool sunt greu incercate si testate de cei doi nazdravani ai familiei?!

Va asteptam si pe voi sa le testati si ne spuneti cat de tare s-au distrat copiii in merinos. Feedback-ul vostru este esential pentru noi, pentru ca nu ne dorim decat mamici, tatici si pitici fericiti. In plus, va asteptam pe pagina de Facebook, ca sa ne cunoastem mai bine, sa povestim, sa va aflam preferintele, sugestiile, impresiile.

Iar daca nu v-ati convins inca de “superputerile” lanii merinos, stati aproape! Urmeaza o serie de articole de-a dreptul revelatoare!

Stay tuned, merino lovers!

 

CART